21 Mayıs 2015 Perşembe

RAHMET DİNİ İSLAM'IN SİYASETİNİ BİLMİYOR MUSUNUZ YOKSA SÖMÜRGECİLERİN SİYASETİ SİZE HERŞEYİ UNUTTURDU MU

Bureyde (r.a)’yi Nebi (s.a.v) bir ordunun başına tayin ettiği zaman, kendisinin Allah (c.c.den korkmasını, beraberindeki müminlere iyi davranmasını tavsiye edip sonra şöyle dedi:

Allah (c.c.)’in adıyla, Allah (c.c) uğrunda kâfirlere karşı kıtal yapın (savaşın). Ancak, Allah (c.c)’in sınırını aşmayın (aşırı olmayın), gaddarlık ve zulüm yapmayın, düşmanlarda temsil yapmayın (azâlarını parçalamayın ve vücudlarını tahrip etmeyin), çocukları öldürmeyin. Müşrik düşmanla karşılaştiğınız zaman onları şu üç şeye çağır. Eğer kabul ederlerse onların üzerinden elini kaldır ve onları kabul et önce onları İslâm’a çağır kabul ederlerse onlara dokunma!

-Daha sonra onları Dar-ül Muhacirine (Dar-ül İslâm) hicret etmelerini veya kendi diyarlarını Dar-ül İslâm’a çevirmelerini teklif et ve onlara şu hususu bildir ki; şayet bunu yaparlarsa muhacirlerin lehine ne varsa onların lehine olur, muhacirin aleyhine ne varsa onların aleyhine olur. Bu hicret veya dönüştürmeyi kabul etmezlerse onların artık müslümanların bedevileri gibi olacaklarını bildir. Müminlere uygulanan Allah (c.c)’in hükmü onlar üzerine de uygulanacaktır. Müslümanlarla birlikte cihad etmedikçe onlar için ne ganimet ne de fey (savaşsız ganimet) vardır. Eğer buna da razı olmazlarsa, onlardan cizye iste. Kabul ederlerse ne alâ sen de razı ol ve kabul et Onlara da dokunma.

Eğer cizye vermeyi de ret ederlerse Allah (c.c)’den yardım isteyerek onlarla savaş Bu durumdaki bir kale halkını muhasara edip de içindekiler senden Allah ve Resulünün zimmetini isterlerse, onlar için Allah ve Resulünün zimmetini Kendi ve arkadaşlarının ümmetlerini ver. Çünkü, kendi ve arkadaşlarının zimmetlerini çiğnemeniz Allah (c.c) ve Resul (s.a.v/in zimmetini çiğnemenizden ehvendir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder