17 Mayıs 2015 Pazar

İDEOLOJİLERİN ÇATIŞMALARI BİTTİ Mİ ?

‘Esad "Mansur
İDEOLOJİLERİN ÇATIŞMALARI BİTTİ Mİ? Yoksa Hadaretlerin Çatışmaları mı başladı?

Müslümanlar Bu Çatışmada Nerededirler? Yoksa Onlar Değil Onların İdeoloji Ve Hadaretleri mi Bu Çatışma Meydanındadır.

Komünistlerin ağabeysi olan süper devlet, Sovyetler Birliği 1991’de yıkılınca, onunla beraber komünizm de yıkılmış sayılır. Böylece, komünizm evrenselliğini yitirip yok olmuştur. Bundan dolayı ideolojilerin çatışması bitip dünyada sadece kapitalizmin hakimiyeti kaldığı ilan edilmiştir. Hatta, Japon filozofu Fukuyama, kapitalizmin zaferini tarihin sonu saymıştır. Nitekim, 1924’te Hilâfet Devleti yıkılınca dünyada kapitalizm ve komünizm hakim olmuştur. Ancak, Sovyetler Birliği yıkılınca komünizm ideolojisi, hadareti ve her şeyi silinip gitti. Çünkü, bu ideoloji halklar tarafından benimsenmemiştir. Yalnız belli fertler tarafından benimsenmiştir. Bunlar komünist
partililer olup komünizmi 75 sene yaşatmışlardır. Fakat, İslâm Hilâfet Devleti yıkılınca İslâm silinmedi. Çünkü, halklar tarafından benimsenmiştir. Hatta büyük bir ümmet oluşmuştur. Bu nedenle, İslâm hâlâ halkların kalplerinde, zihinlerinde kısmen amellerinde, karakter ve yaşamlarında mevcuttur. Onun devletini ve toplumunu tesis etmek için mücadele etmektedirler. Bazı engeller ortadan kaldırılınca o devlet kurulur. Amerika başta olmak üzere Batı, İslâm Devleti bulunmadığı halde bunun tekrar kurulmasından korkuyorlar. Hep İslâmın tehlikesinden söz ediyorlar. Bu Devleti kurmak için çalışanları değişik damgalar ile damgalıyorlar. Kötülemeye çalışıyorlar. Ayrıca, İslâmın bir ideoloji olmadığı, yalnız bir din olduğunu nitelemeye çalışıyorlar. Çünkü, batılılara göre din yalnız vicdanî bir şeydir. İnsan ile Rabbi arasında bir şeydir. Hayat nizamı ve devlet sistemi yoktur. Bunu Hıristiyan dinine kıyas ederek söylüyorlar. Bu nedenle, kapitalizmin temek olan lâikliği yayıp İslâm dinini hayattan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bu ilkeye dayalı kurdukları devletlere müslümanları ezdiriyorlar. Çünkü, İslâmın yalnız bir din olmayıp bir ideoloji olduğunu idrak ediyorlar. Buna göre, ideolojinin ne olduğunu ve ne kadar olduklarını ve ne olduklarını burada açıklayacağız. Meseleyi daha da netleştirmek için ideoloji ile ilgili bir şema çiziyoruz.

Üstelik, hadaretlerin çatışmasından söz etmeye başladılar. Bu nedenle, Amerika eski devlet başkanı Nixon “Yakalanan Fırsat ” isimli kitabında bu çatışmadan söz etmiştir. Ayrıca, Amerika'nın etkili siyaset bilimcilerinden Prof. Samuel Hurtingon da bundan söz ediyor. Kısa bir müddet önce, Hamburg’da iki haftadır Cumartesi günleri bunu anlatmıştır. Batı hadaretinin önce İslâm hadareti ile sonra da Çin hadareti ile çatışacağını tahmin ediyor. Bunun yanı sıra, Kemalizm’in İslâm hadareti yerine Batı hadaretini ikame etmeye yönelik bir hareket olduğunu beyan ediyor. Fakat, Kemalizm’in fikriyetinin bittiğini izah ediyor.

Peki, hadaret ve medeniyet nedir? Aralarındaki fark nedir? Bunu burada açıklayacağız.

Önce ideoloji konusuna gelelim:

İdeolojinin manası, hayat nizamının fışkırdığı akli akidedir. Bu tarife intibak eden üç fikir vardır. Bunlar İslâm , Kapitalizm ve Komünizmdir. Çünkü bunlardan her fikrin aklî akidesi ve ondan fışkıran hayat nizamı vardır.

Milliyetçilik, aklî olmayıp içgüdüsel bir görünüş olup geniş manada ailevi bağdır. İnsan kendi kavmini sevmek ve onu üstün kılmakla ilgili husus ve görüştür. Bir akidesi veya hayat nizamı yoktur. Bu nedenle, Türklükten veya Araplıktan ne hayat nizamı veya devlet sistemi doğmamaktadır. O sadece, bir kavme olan taassuptur. Halklar arasında buğz, kin, nefret ve hatta savaşlar doğurur. Bu nedenle insanlığa da aykırıdır. İnsanları daima birbirine bağlamaz ve kalkındırmaz. Buna göre, milliyetçilik ideoloji değildir. Aynı anda ret edilir.

Vatancılık ta aklî olmayıp içgüdüseldir ve daimi ikamet yerini korumak ve savunmak duygusuna dayanır. Hayvanlarda bulunduğu gibi insanlarda da bulunabilir. Bir düşman daimi ikamet yerine saldırıda bulunursa o toprak sahipleri düşmanı oradan uzaklaştırıncaya kadar orayı savunurlar, daha sonra normal hallerine dönerler. Kendi hayatlarını tanzim etmek için bu vatancılıkta nizam bulamazlar. Böylece, vatancılık hissi ve geçici hareket olup insanları daima birbirine bağlayamaz, onları kalkındıramaz ve sorunlarını çözemez. Maslahatçılık, menfaatçılık veya çıkarcılık aynı manada olup geçici ve tehlikelidir. İnsanlar birbirlerinde menfaat bulurlarsa birbirine bağlanırlar, bu ortadan kalkınca birbirlerinden koparlar. Çok zaman kavgalarla sonuçlanır. Bu ret edilir.

Hayat nizamından mahrum olan dinler ve ruhi bağlılık insanları hayat sahnesinde bağlayamaz. Geçici olarak görünüp gider. Çünkü, insanlar işlerini yürütürken görülmez. Hıristiyanlık, Budizm, Hinduizm vs.

İslâm ise, bunlardan tamamen farklı olup insanın inanç ve ibadet gibi yaratıcısıyla, ahlâki, yiyecek ve giyecek gibi kendi zatıyla, muamelat ve ceza kanunları gibi diğer insanlarla münasebetlerini düzenleyen dindir. Bu sebeple, İslâm bir ideolojidir. Fakat ruhi-siyasî akideye de sahiptir. Fakat, kapitalizm ve komünizm sırf siyasî akideye sahiptirler.

Bu üç ideolojinin her birisinin aklî akidesi vardır. Aklî olmasının manası ise, duygusal değil akıl yoluyla ispatlanabilir olmasıdır. İnsan düşünerek bu inanca varır. Duygusal olunca akıl yoluyla ispatlanmaz misal olarak hıristiyanlığın akidesi akıl yoluyla ispatlanamaz. Üç bir eder ve bir üç eder der bu hiç akıl yoluyla ispatlanabilir mi? Bunu kabul edenler duygusal olarak inanırlar.

Nitekim, akide: insan, hayat, kainat, bunların öncesi ve sonrası, bunlar ile öncesi ve sonrası arasındaki ilişkiler hakkındaki kapsamlı düşüncedir.

Kapitalist akidesi ise, dini hayattan ayırmaktır. Başka bir ifadeyle lâikliktir. Yaratıcı ve onunla ilgili inançlar hayat sahnesine indirilemez, insanlar arasındaki ilişkilere karışmaz, devletin işine ve devletlerarası işlere de karışmaz. Din sırf vicdanda kalır. Böylece, hayat,toplum, devlet ve işleri dine dayalı olmaz. Yani dinsiz olur. Bu ise fıtrata aykırıdır. Çünkü, yaratıcıya acizlik ve ihtiyaç sırf vicdanî değildir. Yine de sadece ibadet işinde mahsur kalmaz. İnsan nasıl tapınma ihtiyacı duyarsa bir sisteme ihtiyaç duyar. İnsan kendi sorunlarını çözmek için kendisinden daha bilgili ve daha güçlü merciye veya yere başvurur. Ya yöneticiye, ya parlamentoya, ya filozofa ya da bir düşünüre müracaat eder. Oysa, bunlar eksik, sınırlı muhtaçtırlar ve acizdirler. Gösterecekleri çözüm; sınırlı, kısır, kendi çevrelerinden psikolojik durumlarından etkilenirler. Çözüm, kanun ve sistem gösterenler de kesinlikle bu durumlar görülür. Ayrıca, insanı yaratan Allah ancak o insana mükemmel olan sistem ve çözümler gösterir. Çünkü, o insanı yaratandır. İnsanın içine içgüdüler ve uzvi ihtiyaçlar yerleştirdi. Her organ için bir sistem tayin etmiştir kainatı yaratandır. Kainatın her yıldızına ve gezegenine ve her parçasma bir kanun ve sistem tayin etmiştir. İşte, buna inanan kimse, insanlar için Allah tarafından indirilen çözüm ve sistemleri nasıl ret eder?! Bunu ret eden ya Allah’a hiç inanmayan ya da yüzeysel inanandır. Allah’ın gerçeğini ve kaderini düşünmeyendir. Zira, Allah’a düşünerek inanan kimse ancak Allah’tan bir çözüm ve sistem bekler.
Üstelik, lâiklik akla aykırıdır.

Çünkü, dini inkâr edenler ile kabul edenler arasındaki bir uzlaşmadır. Din ve din adamları mı doğru ve haklı yoksa felsefe ve düşünürler midir? Kanlı çatışmalardan sonra ne bunlar ne onlar haklı, hiçbir kimse haklı değil ve haksız da değildir orta çözüm olarak, dini ve din adamları kilise ve işlerinde mahsur kalsınlar. Filozof ve düşünürler kilise ve din işlerine karışmayıp hayat işlerine karışsınlar. Oysa, hak ve doğru aramalıdır. Haklı, haksız, doğru ve yanlış arasında böyle bir uzlaşma yapmak haksız, yanlış ve akla aykırıdır. Böylece, kapitalizm batıldır. Çünkü, doğru ideoloji akidesi akla ve fıtrata uygun olandır.

Komünist akide, yaratıcıyı inkâr ediyor. Maddenin ezelliğini savunuyor. Madde tekamül ettikçe üretim araçları tekamül eder ve buna binaen sistem gelişir. Bu ise, akla ve fitrata aykırıdır. Çünkü, madde aciz, sınırlı, muhtaç ve eksiktir. Bu nedenle yaratılmıştır. Bir yaratıcısı olması gerekir. O ise Allah’tır maddenin değişmesi için kanunlar tayin etmiştir. Bu değişim ileriye doğru olur. Tekâmül ve geriye yönelik olursa gerileme denilir. Yukarıda gösterdiğimiz gibi insan da yaratıcı tarafından gelecek nizama muhtaçtır. Ancak, yaratıcı tarafından gelen doğru ve mükemmel olur. Üretim araçları toplum nizamını tayin edemez. Zira, bunlar insan tarafından türetilmiştir. Ayrıca, eski Sovyetler
Birliğindeki üretim araçları Amerika’dakine benziyordu. Buna rağmen sistemleri birbirinden farklı idi.

İslâm akidesi şöyle diyor: insan, kainat ve hayat yaratılmıştır. Bunların yaratıcısı Allah onların öncesi olur. Onunla ilişkileri onun tarafından yaratılmış ve düzenlenmiş olmasıyla birlikte insanın serbest olduğu daireyle ilgili konuları tanzim eden nizam indirmiştir. Bunu peygambere olan Muhammet (S.A.V.)’a indirdiği nizama uyulup uyulmadığına dair insanların hesap vermesidir. Netice, ya cennet ya cehennemdir.

Her Akideden Nizam Nasıl Fışkırır?

Kapitalizm dini hayattan ayırma düşüncesini temel olarak tayin edince insanı dinden hür kılıp kanun koyucu olarak tayin ettiler, insan vakıasından çözümü almış oldu. Düşünürleri ve milletvekilleri vakıalarından çözümleri çıkarttılar.

Komünizm, maddenin tekâmülle meydana geldiğini ortaya atınca, nizamı bu tekâmüle dayalı olarak meydana gelir ve gelişir dediler. Çünkü maddenin en önemli tekâmülü üretim araçları olur. Bunların tekâmüllerine göre nizam gelişir. Üretim aracı kazma olunca derebeylik sistemi oldu. Makine olunca kapitalizm oldu. İşçiler makinelere egemen olunca sosyalizm olur derler.

İslâm’da ise yaratıcı olan Allah’tan nizam gelir. Allah, Resulü Muhammed (S.A.V.)’e bunu vahyetmiştir. Vahy edilen Kur’an ve Sünnettir. Bir sorun olunca müçtehitler bu vahiyden çözüm çıkarttılar.

Her ideolojinin amellerinin değer ölçüleri vardır, şöyledir:

Kapitalizmde; Maslahatçılık veya çıkarcılıktır. Menfaatli veya kârlı olan yapılır, zararlı olan kötü sayılıp yapılmaz.

Kominizm’de Tekâmül edene “ilerici” denilerek iyi sayılır ve yapılır. Tekâmül etmeyen “gerici” denilip kötü sayılır ve yapılmaz.

İslâm’da: Helal ve haramdır. Helal iyi olup yapılır. Haram kötü sayılıp yapılmaz.

Ferde Ve Topluma Bakışları İse:

Kapitalizmde toplum fertlerden oluşur. Her ferde temel hürriyetler verilir. Böylece bakışı ferdiyetçi olur.

Kominizm’de, toplum, doğa, toprak, üretim araçları ve insanlardan oluşur. İnsan çarkta bir diş gibidir. Onunla beraber döner. Doğa gelişince üretim araçları gelişir, toprak ta gelişir. Buna dayanarak insan da gelişir. Böylece, insan bunların gelişmesine tabi sayılır.

İslâm’da; Toplum, insanlar, fikirler, duygular ve nizamlardan oluşur. İnsan vücutta kol gibidir. Kol bir organdır. Fakat
vücuttan ayrılırsa değeri kalmaz. İnsan diğer insanla beraber olup aynı fikir ve aynı duyguya sahip olunca ve buna dayalı olarak aynı sistem uygulanınca toplum olur.

Uygulama Keyfiyeti İse:

Kapitalizmde, her fert kendi hürriyetini yapar. Devlet bu hürriyetleri korumak için bir araçtır*Kanun ve polis gücüyle nizamı uygular.

Kominizm’de, herkes devletin tayin ettiği kanuna uyması mecburidir. Hürriyeti yoktur. Kanunu kaba kuvvetle ve asker gücüyle uygular.

İslâm’da fertler takvayla Allah’ın şeriatını uygularlar. Devlet, kendisine ümmetin adaletine güvenmesiyle otoritesini kullanarak Allah’tan korkmayanlara nizamı uygulatır. Ayrıca, ümmetin cemaatları ve fertleri devletle işbirliği yaparak marufu emrederler ve münkeri nehyederler. işte Islâm’da bu üç güç nizamı uygular.

Akideyi Koruma Keyfiyeti:

Kapitalizmde lâikliğe dokunan kimseler için kanun bir ceza belirler. Devlet polis gücüyle bu cezayı uygular.

Kominizm’de, akideye dokunanlara devlet ağır ceza uygular.

İslâm’da, mürtet olanları tövbe etmeye davet eder tövbe etmeyenler öldürülür.

Davayı Yüklenme Keyfiyeti:

Kapitalizmde, sömürgecilik yoluyla ideolojiyi yüklenir. Bunun şekilleri ise askeri, ekonomik, kültürel, siyasî, misyonerlik, vs.

Kominizm’de, diğer ülkelerde sınıfsal mücadele ve tezatlar meydana getirmektir.

İslâm’da, cihattır. İslamın diğer ülkelerde yayılması için bu dava karşısında duran maddî güçleri kaldırmaktır. Küfür rejimler kaldırılıp halklar üzerine İslâm uygulanır. Hiç birini İslâm’a girmek için zorlamaz. Fakat kendileri üzerine İslâmın uygulanışı kendilerine İslâma girmek için bir yoldur. Çünkü, İslâm kendileri üzerine uygulanınca İslâmın gerçeğini görürler. Onlar İslâma girmeden önce de Müslümanlar gibi muamele görürler.

İşte özetle dünyada mevcut olan ideolojileri izah ettik. Temelde ve hatta furuatta (teferruatta) aralarında fark bulunduğu, birbirlerine zıt olduğu ve her taraf kendi ideolojisini egemen kılmak için aralarında çıkan çatışma doğaldır. Her ideolojinin ayrı bakışı ve ayrı hedefi vardır. Her ideoloji bütün insanlara yöneliktir. Her ideolojinin sahipleri kendi ideolojilerini yeryüzünde yaymak için bütün imkânlarını kullanırlar. Böylece, çatışma çıkar.

Her ideolojinin ayrı hadareti vardır. Hadaretin manası ise, hayat hakkında mefhumların toplamıdır. Bazıları buna medeniyet veya uygarlık derler. Oysa,medeniyet hadaretten farklıdır. Medeniyet, maddî şekillerdir.

Sanayi, teknoloji ve tecrübeye dayalı ilimler gibidir. Bunlar geneldir. Bir bakış acısına veya akideye dayalı değildir. Ancak bazı maddî şekiller bir inanca dayalı olurlar. Buna özel medeniyet denilir. Hadaret konusuna dahildir. Misal olarak insan veya hayvan gibi ruha sahip olan şeyleri elle çizmek ve heykeltıraşlık özel medeniyettir. Çünkü İslâm mefhumlarına ters düşer. Rahip veya rahibe veya haham elbiseleri, takkeleri ve fötr şapkaları özel medeniyettir. Çünkü, hıristiyanların ve yahudilerin inançlarına dayalıdır. Onları giymek haramdır. Batı veya hıristiyanlık veya yahudilik veya Hindu ve diğer dinler ve ideolojilerin mefhumlarına dayalı elbise ve eşyalar özel medeniyettir. Müslümanlar onu kullanamazlar.

Şu var ki,hadaret yalnızca ideolojilerden fışkırmıyor. Hayat hakkında mefhumlara sahip olan her halk bir hadarete sahip olur. Her dinin bir hadareti olur. Batıda hadarete kültür denilebilir. Bu nedenle, kültürlerin farklarından söz ederler. Fakat, ideolojiye dayalı hadaret daha güçlü olur. Çünkü, ideoloji sahipleri hem kalkınmayı sağlarlar, hem de kendi ideolojilerini yaymakla beraber hadaretlerini yayarlar. Misal olarak, batıdaki hıristiyanlık hadareti batı hadaretiyle karışmıştır. Yani, kapitalist hadaretine karışmıştır.


Konficyus felsefesine dayalı Çin hadareti vardır. Budizm’e dayalı Japon hadareti vardır. Çin’de komünistler Konficyus’un felsefesiyle ve hadaretiyle savaşmışlardı. Amerika, 2. Cihan savaşından beri Japonlara Batı hadaretini benimsettirmeye çalışmaktadır. Japonların yönetimlerini çok etkilemiştir. Toplumu da belli bir derecede etkilemiştir. Fakat, Japonlar halâ hayat hakkında mefhumlarına genel olarak bağlıdırlar.

Yaşam tarzı ve sosyal ilişkiler hadaretten birer parçadırlar. Nitekim, insanlar hayat hakkında benimsedikleri mefhumlara göre hareket eder.

Batılılar Çin hadaretiyle çatışıp kendi kadaretlerini Çin’de yaymak için çalışmaktadırlar. Aynı zamanda kendi ideolojilerini orada komünizmin yerine hakim kılmak isterler. Böylece, Çin Batı nüfuzu altına girer. Japonya’da yaptıkları gibidir.

Batı, İslâm ideolojisiyle ve hadaretiyle iki yüz seneden beri savaşmaktadır. Müslümanlar, İslâmın doğru anlayışı üzerine çok örtüler çekildiği için İslâmın doğru anlayışını yitirmişlerdi. O dönemde Batı bir ideolojiye sahip olur. Müslümanlara saldırdılar. Müslümanlar kendi zaaflıklarını idrak edemedikleri için savunma durumuna geçtiler. Hiç batıya, ideolojisine ve hadaretine saldırmadılar. Ayrıca,kendi ideoloji ve hadaretlerini savunurken batılıları memnun etmeye çalışıp İslâmî onların ideoloji ve hadaretleriyle bağdaştırma işini yapıyorlardı. Bu nedenle, batı ideolojisi ve hadareti Müslümanlara galip geldi. Fakat, İslâma galip gelemedi. İslâm halâ Kuran’da ve sünnette mahfuzdur. Bu yüzyılın ikinci yarısında bazı Müslümanlar batı ideolojisine ve hadaretine bakmaksızın ve bağdaştırma işini yapmaksızın İslâmî (Kur an ve Sünneti) doğru şekilde kavradılar. O tarihten bu güne kadar Müslümanlara İslâmın doğru anlayışını ve mefhumlarını kavratmak ve Hilâfet Devletini kurmak yoluyla İslâm hayatını tekrar başlatmak, ideolojisini, hadaretini ve bundan bir parça olan yaşam tarzını yaymak için ve bütün dünyaya bunları Cihad yoluyla da götürmek için mücadele ediyorlar. İşte, Batının korkusunun kaynağı budur. Değişik yollarla bunun gerçekleşmesini engellemeye çalışıyor. Daveti yüklenenler batının yollarının farkındadırlar. Fakat, Müslümanların geneli tam bunları idrak edememişlerdir. Müslümanlar, Batının sinsi üsluplarını fark edip uyanık olurlarsa, İslâma inançları pekişirse ve onun uğrunda her tür fedakarlık göstermeye hazır olurlarsa, Batı dünyası İslâm alemini işgal etse bile Hilâfet Devletinin kuruluşunu engelleyemezler.

♦İslâm ♦Kapitalizm j

*Komiııizm


Topluma Ve Fertlere Bakışları

*

İslâmda toplum: Fertlere hakim olan fikirler, duygular ve nizamlardan oluşur. Fert vücûttaki el gibi olup toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Fertlerin fikirleri ve duygularının birleşmesiyle cemaatlar oluşur.

*

Kapitalizme göre, toplum birer birer fertlerden oluşur. Herkes hür ve serbestir. Böylece, bakışı ferdiyetçidir.

*

Kominizme göre, toplum, doğa, toprak, üretim araçları ve insanlardan oluşur. Fert çarkta bir dişlidir. Onunla beraber döner. Fertler arasındaki ilişkileri üretim araçları belirler.

Dünyada üçü Var İDEOLOJİ
Düşünce *

+

Metod —*
*
*

İslâmda mürted öldürülerek

akide korunur.

*

Kapitalizmde inanç hürriyetiyle ilgili çıkartılan kanunna göre devlet inançları korur.

*

Kominizmde “Din afyondur” Buna göre bütün inançlar yasaktır.

Sadece inkarcılık zorla yayılır.

Amellerin Ölçüsü

*

İslâmda helal ve haramdır. Helal yapılır ve haram terk edilir. Bu konuda fayda ve zarar dikkate alınmaz.

*

Kapitalizmde çıkarcılıktır. İnsan maslahatlarına göre amel yapar. Öyleyse menfaat sağlayan işler yapılır ve zarar veren işler terk edilir.

* '

Kominizmde tekâmül eden iş ilericidir, yapılır. Tekâmül etmeyen iş gericidir, yapılmaz.
*

İslâmda fertler Allahtan korkarak,  devlet kendi adaletine toplumun güvenini sağlamakla gücünü kullanarak ve Ümmetin fertleri ve cemaatlerinin marufu emrederek  ve münkerden nehyederek devletle işbirliği yapmalarıyla uygulanır.

*

Kapitalizmde herkese hürriyet verilip devlet bu hürriyetleri korumak için kanun ve polis gücünü kullanmasıyla uygulanır.

* Kominizmde devlet kanun çıkartıp  asker gücüyle onu herkese uygular *


Hayat Nizamının Fışkırdığı Aklî Akidedir

Akide +
1-Çözümler
2-Çözümleri Uygulama Keyfiyeti ^-Daveti Yüklenme 4-Akîdeyi Koruma
Akıl Yoluyla ispatlanmıştır


Akidesi akla ve fıtrata uyan ideoloji doğrudur.
Kâinat,insan ve hayat bunların öncesi ve sonrası, bunlarla ile öncele ve sonraları arasındaki ilişkiler hakkında kapsamlı düşüncedir.
*İslâmda Davetin yayılması karşısında duran maddi engelleri kaldırmak için cihadı ♦Kapitalizmde sömürgecilik yoluyla yüklenir *Kominizmde ise her memlekette sınıfsal mücadele ve çelişkiler meydana getirmektir.
Nizamın Akideden Fışkırması Keyfiyeti »

islâmda Allahın yaratıcı ve düzenleyici olmasına dair inancına göre emir verme fetkisi sadece onundur. Emirlerini Resulu olan Muhammed (SAV)’e kitap ve
sünnet olarak vahyetmiştir. Sorun çıktık ça bu vahyden ictihadla hüküm çıkartılır.


Kapitalizmde dini hayattan ayırma inancına göre insanlar kanun koyucu  olup vakıalarından çözüm çıkartırlar,  Buna “halkın egemenliği” denilir.

*

Kominizmde madde tekâmülünün zorunluğu inancına göre üretim araçları tekâmül eder. Üretim aracı “kazma” olunca “derebeylik” sistemi doğmuştur. “Makina” olunca “kapitalizm” doğmuştur. İşçiler fabrikalara egemen  olunca ortak olurlar. Böylece de  “sosyalizm” doğar...
*

Sadece İslâm doğrudur. Çünkü, insan, hayat ve kâinatın aciz, eksik, sınırlı ve muhtaç olduğunu kabul eder. Öyleyse yaratıcı olan Allah vardır. Bu da akla uygundur. İnsan aciz olup tapınmaya ve hayat nizamına muhtaçtır. Buna fıtrat denilir. Sadece İslâm buna uymaktadır.

*

Kapitalizm batıldır. Çünkü, akla değil orta çözüme dayalıdır. Dini hayattan ayırır. Yaratıcıya insanın gösterdiği acizliği ve muhtaçlığı red eder Aciz ve muhtaç olan insanı kanun koyucu olarak kabul eder.

Böylece fıtrata aykırı olur.

*

Kominizm, maddenin ezeli olmasını kabul ettiği için akla aykırı olur. Aklı maddenin beyne yansıması olarak tarif eder. Bu da batıldır. Oysa akıl duyu organları yoluyla vakıayı beyine nakletmekle beraber öncül bilgisinin var olmasıdır. Yaratıcıyı, ona insanın acizliği ve muhtaçlığını red ettiği İçin fıtrata aykırı olur.
*

İslâm akidesi Allaha, meleklere peygamberlere, ahirete, kitaplara, kaza ve kadere, hayır ve şerrin Allahtan olduğun, inanmaktır.

*

Kapitalist akide  dini hayattan ayırmaktır. buna lâik! denilir.

*

Kominist akide maddenin yaratıcı bulunmayıp ezeli olması ve tekâmül yoluyla meydana gelmesidir.

R.Ahir 1418- 1997 Ağustos










1 yorum:

  1. Bu üç ideolojinin her birisinin aklî akidesi vardır. Aklî olmasının manası ise, duygusal değil akıl yoluyla ispatlanabilir olmasıdır. İnsan düşünerek bu inanca varır. Duygusal olunca akıl yoluyla ispatlanmaz misal olarak hıristiyanlığın akidesi akıl yoluyla ispatlanamaz. Üç bir eder ve bir üç eder der bu hiç akıl yoluyla ispatlanabilir mi? Bunu kabul edenler duygusal olarak inanırlar.

    Nitekim, akide: insan, hayat, kainat, bunların öncesi ve sonrası, bunlar ile öncesi ve sonrası arasındaki ilişkiler hakkındaki kapsamlı düşüncedir.

    Kapitalist akidesi ise, dini hayattan ayırmaktır. Başka bir ifadeyle lâikliktir. Yaratıcı ve onunla ilgili inançlar hayat sahnesine indirilemez, insanlar arasındaki ilişkilere karışmaz, devletin işine ve devletlerarası işlere de karışmaz. Din sırf vicdanda kalır. Böylece, hayat,toplum, devlet ve işleri dine dayalı olmaz. Yani dinsiz olur. Bu ise fıtrata aykırıdır. Çünkü, yaratıcıya acizlik ve ihtiyaç sırf vicdanî değildir. Yine de sadece ibadet işinde mahsur kalmaz. İnsan nasıl tapınma ihtiyacı duyarsa bir sisteme ihtiyaç duyar. İnsan kendi sorunlarını çözmek için kendisinden daha bilgili ve daha güçlü merciye veya yere başvurur. Ya yöneticiye, ya parlamentoya, ya filozofa ya da bir düşünüre müracaat eder. Oysa, bunlar eksik, sınırlı muhtaçtırlar ve acizdirler. Gösterecekleri çözüm; sınırlı, kısır, kendi çevrelerinden psikolojik durumlarından etkilenirler. Çözüm, kanun ve sistem gösterenler de kesinlikle bu durumlar görülür. Ayrıca, insanı yaratan Allah ancak o insana mükemmel olan sistem ve çözümler gösterir. Çünkü, o insanı yaratandır. İnsanın içine içgüdüler ve uzvi ihtiyaçlar yerleştirdi. Her organ için bir sistem tayin etmiştir kainatı yaratandır. Kainatın her yıldızına ve gezegenine ve her parçasma bir kanun ve sistem tayin etmiştir. İşte, buna inanan kimse, insanlar için Allah tarafından indirilen çözüm ve sistemleri nasıl ret eder?! Bunu ret eden ya Allah’a hiç inanmayan ya da yüzeysel inanandır. Allah’ın gerçeğini ve kaderini düşünmeyendir. Zira, Allah’a düşünerek inanan kimse ancak Allah’tan bir çözüm ve sistem bekler.
    Üstelik, lâiklik akla aykırıdır.
    http://namenstr8.blogspot.nl/2015/05/ideolojilerin-catismalari-bitti-mi.html

    YanıtlaSil