18 Mayıs 2015 Pazartesi

FATİH ROMA’YI FETHETMEK İÇİN ORDU HAZIRLIYORDU, AMA FETHULLAH DİNLER ARASI DİYALOG İÇİN GİDİYO

Vatikan kilisesi, papası ve bütün hıristiyanlar ilahın üç olduğuna inanırlar. Bunlar baba, oğul ve Ruhül Kudüs’tür. Bu üçlülük (teslis) inancı açıkça bir küfürdür. Hz. İsa’nın ret ettiği şeydir. Hz. İsa’nın dini hıristiyanhk değildi. İslâm akidesine dayalı idi. Tevhit (tek ilah) onun akidesinin temelini oluşturur. Ayrıca hıristiyanlar Hz. Muhammed’in peygamberliğine, resullüğüne ve Allah’ın kitabı olan Kur’an’a inanmamaktadırlar. Bu sebeple onlar kafirdirler. Bunlarla yapılacak tek şey onları İslâm’a davet etmektir. Resulullah’ın yaptığı gibi. O onlarla diyalog kurmak için çalışma yapmadı. Sırf onları İslâm’a davet için çalıştı. İslâm’ı kabul etmeyenlerden cizye vermelerini ve böylece İslâm’a boyun eğmelerini istedi. Bunları kabul etmeyenlerle ise savaştı. Nitekim tevbe suresindeki 29. Ayet hıristiyan ve yahudiler İslâm dinine girmezlerse cizye verinceye ve İslâm yönetimine boyun eğinceye kadar müslümanların onlarla savaşmalarını emretmiştir. Bu nedenle, Resulullah (S.A.V.)’den sonra Raşidî Halifeler Şam’daki, Mısır’daki ve diğer yerlerdeki hıristiyanlara karşı savaştılar. Hıristiyanların diyarlarını fethedince onlardan cizye aldılar ve onlar üzerinde İslâm ahkamım uyguladılar. Emevi, Abbasi ve Osmanlı halifelerinin hepsi aynı şeyi yapmıştırlar.

Bu nedenle Osmanlılar Hıristiyan Bizanslıların başşehri olan İstanbul (Kostantinopol)’u fethettiler. Ayasofya’yı ve bir de ayrıca sekiz kiliseyi camiye çevirdiler. Fatih Sultan Muhammed Han İstanbul’u fethedip Ayasofya’yı camiye çevirince o zamanki Vatikan kilisesi başkanı Papa bu olayı kınayınca Fatih ona şöyle cevap verdi: “Ayasofya’yı ben bir camiye çevirmekle müşerref kıldım. Ama Roma’ya geleceğim, Vatikan kilisesini atlarım için bir ahıra çevireceğim.” Bunun üzerine Papa korktu ve sustu. Fakat Fatih şöyle dedi: “Bu sene hacca gideceğim. İnşallah gelecek sene Roma’yı fethetmek için orduyu sevkedeceğim.” Fakat hacca giderken Hatay’da zehirlenip vefat etti. Nitekim, Resulullah (S.A.V.) İstanbul’un fethini müjdelediği gibi Roma’nın fethini de müjdelemiştir. Fatih ikinci müjdeye de ulaşmak için uğraşıyordu.

Ama, Fatih’in neslinden yaramaz insanlar da çıkmaktadır, Roma’ya gidip Vatikan Papasına saygılarını sunuyor ve dinler arası diyalog kuruyorlar. Fatih mezarından kalkmış olsa böyle adamların yüzlerine tükürürdü. Ama ne yapsın ki Fatih neslinden böyle adamlar türemişse! Çünkü Kur’an’ı Kerim’de bildirildiği gibi Allah diriden ölü çıkartır. (Al-i İmran) Diri olan Fatih’ten (Fethullah (Acaba. Müslümanmı?)yoksa Müsteşriklerdenmi?) gibi ölü kimseler çıktı. Ama, inşallah bu ölüler gider tekrar diriler doğar. Çünkü, aynı ayette Allah’u Teala ölüden dirileri çıkartabileceğinide duyuruyor.

1 yorum:

  1. Ama, Fatih’in neslinden yaramaz insanlar da çıkmaktadır, Roma’ya gidip Vatikan Papasına saygılarını sunuyor ve dinler arası diyalog kuruyorlar. Fatih mezarından kalkmış olsa böyle adamların yüzlerine tükürürdü. Ama ne yapsın ki Fatih neslinden böyle adamlar türemişse! Çünkü Kur’an’ı Kerim’de bildirildiği gibi Allah diriden ölü çıkartır. (Al-i İmran) Diri olan Fatih’ten (Fethullah (Acaba. Müslümanmı?)yoksa Müsteşriklerdenmi?) gibi ölü kimseler çıktı. Ama, inşallah bu ölüler gider tekrar diriler doğar. Çünkü, aynı ayette Allah’u Teala ölüden dirileri çıkartabileceğinide duyuruyor.

    YanıtlaSil