22 Mayıs 2015 Cuma

DEMOKRATİK YOLLA OLMAZ DEMİŞTİK BIRAKIN ARTIK MÜSLÜMANLARI OYALAMAYI

Biz demokrasiyi tarif etmekten usandık, sizler ise öğrenmemekte direndiniz. Eğer öğrendiyseniz neden hâlâ demokrasi türküsü çalıyorsunuz. Burada ki kastınız nedir? Bilemiyoruz, ama biz yine bir daha tarif edelim.

Demokrasi, kapitalist düşünceye ait genel bir çerçevedir. Kapitalizme göre hareket eden devletlerin uyguladıkları yönetim sisteminin adıdır.

Yalnız bu uygulama kapitalistlere has değildir. Çünkü Marksist Sosyalistler de demokrat olduklarını söylerler ve de sistemleri yıkılıncaya kadar da iddialarını sürdürmüşlerdir. Yani kısacası sözün özü demokraside en önemli husus kanun yapma hakkını yaratıcı yerine insana verilmesi değilmidir? Bunun böyle olduğunu demokratların hepsi biliyor, sizler de demokrat olduğunuzu ve en güzel şekilde uygulayacağınızı söylediğinize göre bunun neresinde oluyorsunuz. Her halde bunu belirtmemize gerek yoktur. Bütün konuşmalarınızda fiili hayatta gösteriyorsunuz hem kanun yapıyor ve hem de destek veriyordunuz.

Allah (C.C.) müslümanlara Allah’ın şeriatına bağlanmayı Allah’ın şeriatının dışındakileri tamamen terk etmeyi emrederken. Hatta İslâm Allah’ın şeriatına tabii olmayanları kafir,zalim, fasık olarak nitelemektedir.

“Doğrusu Biz yol gösterici ve nurlandırıcı olarak Tevrat'ı indirdik. Kendisini Allah'a teslim etmiş peygamberler, yahudi olanlara onunla ve Rabb'e kul olanlar, bilginler de Allah'ın Kitab'ından elde mahfuz kalanla hükmederlerdi. Tevrat'a şahiddiler. O halde insanlardan korkmayın, benden korkun, ayetlerimi hiçbir değerle değiştirmeyin: Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, işte onlar kafirlerdir.” (Maide:44)

“Orada onlara cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe dişle ve yaralara karşılıklı ödeşme yazdık. Kim hakkından vazgeçerse bu, onun günahlarına keffaret olur. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler, işte onlar zalimlerdir.” (Maide:45)

“İncil sahihleri Allah'ın onda indirdikleri ile hükmetsinler. Allah'ın indirdikleri ile hükmetmeyenler, işte onlar fasık olanlardır.”
(Maide:47)

Bu ayetleri bildiğiniz halde demokrasiden iyi yönetim biçimi yoktur diyordunuz. Şimdi sizi İslâm’ın neresine koyalım, sıfatınız nedir? Gerçi kendiniz dediniz ya demokrat olduğunuzu ve Allah’ın
katî ayetlerini: inkârda etmiş oldunuz.

Allah’ın şeriatını değil de Avrupa’da uygulanmakta olan demokrasiyi istiyoruz dediniz, kelime oyunlarıyla müslümanları bu güne kadar uyuttunuz. İslâm adına çıkmadınız ama öyle bilindiniz. Müslümanlar inşallah bundan sonra daha iyi araştırırlar doğruyu bulurlar. Hem demokrat hem Müslüman olanları cezalandırırlar. Çünkü Müslüman demokrat olamaz. Yani olması şer’an caiz değildir. Zira küfür sistemidir. İnsanı ilah konumuna getiriyor. Her müslümanın karşı buna çıkması gerekmektedir. Ama maalesef Müslümanlar karşı çıkacakları yerde size destek veriyorlar. Sizin günahınıza ortak oluyorlardı.

Demedik mi size dönün bu (demokrat) yoldan, müsaade etmezler, kapatırlar diye. Ama anlamadınız, niyetiniz nedir sizin? Yazdık anlamadınız söyledik yine anlamadınız, caiz değil dedik, haram dedik anlamadınız yani ne dediysek yine de anlamadınız. Demek ki size “Emri bil ma ’ruf ve nehyi anil münker” yaramadı. Yani sizin anladığınız dilden konuştular. Ve de kapattılar. Yani bu söylediklerimiz halkın İslâm’ı bildiği yöneticilerin demokrat dedikleri RP’den bahsediyoruz. Bunu sevinme amaçıyla değil üzülme maksadıyla yazıyorum. Müslümanların durumlarını düşündüğümden bu duruma düşmelerine Kemalistlerin oyununa gelmelerine üzüldüğümden. Kemalistleri sevindirirken müslümanları üzmesine üzüldüğümden yazıyorum. Evet siz ne kadar tevil de yapsanız tutmadı tutmazdı da çünkü haramla uğraşıyordunuz, onların metodu ile oraya gidilmeyeceğini söylemiştik. Dinleseydiniz yanlıştan siz dönerdiniz ama siz ısrar ettiniz dönmemek için ama
dönderdiler. Allah (c.c.) şöyle buyururken:

 De ki işte benim yolum basiretli olarak açıkça ben ve bana tabi olanlarla birlikte üzerinde yürüyüp Allah’a davet ediyoruz.” (Yusuf: 108)

Allah yolunu gösterirken o yola girmemek için ısrar ettiniz, yani metodu unuttunuz ve bu hale geldiniz. Allah’ın yoluna girmemek için bu kadar hırsınız niçindi? Kemalistlere onlardan gözüktünüz tutmadı. Sizi düşman gördüler. Bazen İslâm’dan bahsetmeniz de oldu, müslümanları memnun etmek için idi. Allah’ı memnun etmek için değil de oy alabilme uğruna oldu. Allah için olsaydı onun gösterdiği yoldan giderdiniz. Yani bunca olaylardan sonra inşallah tekrar müslümanları (demokratik yolda) oyalamazsınız. Önlerinden çekilirsiniz müslümanlar siz olmazsanız kendi yollarını bulurlar. Bunlar size ders alırsanız yeter.

Çok örnekler verdik en yakın örnek Cezayir olayları ders olmadı mı? Senelerdir müslümanların kanını akıtıyorlar. Demokrasi küfür nizamıdır. Demokratik Partiler de küfür partileridir. Yani abesle iştigaldir. Haram ile Allah’ı razı edemezsiniz. Bu partiyle hedefe ulaşamazsınız. Çünkü o yolu Allah yasaklamıştır.

Allah bize bunun ne şekilde olacağını Resulü vasıtasıyla göstermiştir. Onun yolunu niçin beğenmiyorsunuz? Yoksa çok mu zor geliyor? Samimi müslümanlar zor da olsa yapması gerekmez miydi? Niçin yapmıyorsunuz, siz demokratlara şirin gözüktünüz yine olmadı gördünüzmü? İnşallah bu olaylar müslümanların uyanmasına vesile olur da doğruyu bulurlar. Eğer siz anlarsanız

Evet, gösterdiğiniz deliller de çürüdü. Hz. Yusuf un hayatından deliller verdiniz ama Hz. Yusuf’un kendisi ve partisini kapatmadılar. Yanlış anlaşılmasın Hz. Yusuf un partisini diyorum. Bulunduğu makam olarak bahsediyorum. Çünkü o yaptığı işleri Allah’ın emirlerine uygun yapıyordu. Yasaklasa ancak Allah (c.c.) yasaklardı ama sizler emirleri aldığınız yerler kapattılar. Kendi kendinizi çürüttünüz.

Burada şunu da demeden geçemeyeceğiz: Demirel’in bir sözü var “Kurdurulan bir partiyi kurduranlar kapattılar. ” İşlerine gelmedimi kapatırlar. Sizin partiye hitaben idi bu sözü. Size kurdurdular ve kapattırdılar.

Evet onlar RP’yi kapatmakla müslümanlara büyük bir darbe vurdular. Onlar (Kemalistler) vurmadılar darbeyi , Müslümanların önüne geçip de bu yola teşvik edenler vurdular bu darbeyi. Zaten Kemalistlerin, laiklerin ne olduğu belliydi. Hiç kimse bindiği dalı kesmez. Onlarda göre göre sistemlerinin yıkılmasına müsaade etmezler. Bütün sistemlerin kendini koruma metodu vardır. Kemalistlerin de vardır elbette. Sana bu sistemi böyle kolay yıktırırlar mı? İnşallah bunu anlarsınız. Demokrasi küfür nizamıdır ve onu benimsemek insanı küfre düşürür. Onu benimsemese bile onunla çalışması haramdır. Çalışırken onlardan gözükürüm gibi lâflar da tehlikelidir. Zaten iyi bakılırsa ikiyüzlülük açığa çıkar. En güzeli olduğunuz gibi gözükün, kim olursa olsun doğrusunu yapın. Eğer siz doğru olanı yaparsanız yani Allah’ın emri doğrultusunda (yani demokrasiyle değil)
o zaman kimse kapatamazdı. Nitekim Allah (c.c.) şöyle buyuruyor:

 “Allah size yardım ederse artık size üstün gelecek hiç bir kimse yoktur. Eğer sizi (yardımsız) bırakırsa ondan sonra size kim yardım eder. İşte o zaman müminler ancak Allah’a güvenip dayanmalıdır. (Ai-i imran: 159) Güvenmek ve dayanmak ancak Allah’a olmalıdır. Avrupa’daki İnsan Hakları Mahkemesine değil herhalde. Onlardan gözükmeyi de ve korkmayı da Allah kendisine güvensizlik olarak adlandırdı.

İçinizden onları (Kemalistleri) veli edinenler onlardandır.

Ey İnananlar!
Yahudi ve hıristiyanları dost olarak benimsemeyin, onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onlara dost olursa o da onlardandır. Allah zulmeden kimseleri doğru yola eriştirmez. (Maide: 51) Yani demokratik yolla da olsa yol yok. Maide suresi 53’e de bakabilirsiniz. (Onların yaptıkları boşa gitmiştir ve hüsrana uğrumışlardır.

Evet şöyle de sorulabilir. Madem İslâmî değildi de niçin kapatıldı? Onun cevabı da kapatıldığı gün söylemiştir. Parti yönetimi “biz beklemiyorduk” diyordu. O zaman bundan şunu söylemiş oluyordu: “Bütün dediklerini yapmıştık, niçin kapattılar anlayamadık?”





2 yorum:

  1. Ey İnananlar!
    Yahudi ve hıristiyanları dost olarak benimsemeyin, onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onlara dost olursa o da onlardandır. Allah zulmeden kimseleri doğru yola eriştirmez. (Maide: 51) Yani demokratik yolla da olsa yol yok. Maide suresi 53’e de bakabilirsiniz. (Onların yaptıkları boşa gitmiştir ve hüsrana uğrumışlardır.

    Evet şöyle de sorulabilir. Madem İslâmî değildi de niçin kapatıldı? Onun cevabı da kapatıldığı gün söylemiştir. Parti yönetimi “biz beklemiyorduk” diyordu. O zaman bundan şunu söylemiş oluyordu: “Bütün dediklerini yapmıştık, niçin kapattılar anlayamadık?”

    Not: Bu günde mısırdaki mursi olayı aynısıdır.







    *

    YanıtlaSil
  2. Biz demokrasiyi tarif etmekten usandık, sizler ise öğrenmemekte direndiniz. Eğer öğrendiyseniz neden hâlâ demokrasi türküsü çalıyorsunuz. Burada ki kastınız nedir? Bilemiyoruz, ama biz yine bir daha tarif edelim.

    YanıtlaSil