17 Nisan 2015 Cuma

"FETİHLERDEN ŞÜPHENİZ VAR MI? MÜ'MİNLERİN İSE ŞÜPHESİ YOKTUR"

Resulullah (S.A.S) hep fetihleri müjdeledi ve bunlar gerçekleşti. Şöyle ki "Kostantiniyye (İstanbul) fethedilecektir. Emiri ne güzel emir, ordusu ne güzel ordudur." (İbni Hanbel)

Resulullah'a hangi şehrin fethedileceğini, Kostantiniyye mi yoksa Roma mı olduğu sorulunca, önce Kostantiniyye'nin fethedileceğini bildirmişti. (İbnı Hanbel ve EI-Hakim) Resulullah (S.A.S), Mekke'nin fethini mücdeledi, sonra bu gerçekleşti Aden'den SanaYa kadar olan yerin müslüamnlara ait olacağını, kadınların bile emniyet içerisinde yolculuk edebileceklerini mücdeledi. Bu da gerçekleşti.

Yahudilerin diyarı olan Hayber'in fethedileceğini mücdeledi ve bu da gerçekleşti. Hatta şöyle dedi : "Sancağı öyle bir kimseye vereceğim ki, Allah onu sever o da Allah ı sever. Allah, onun eliyle Hayber fethini gerçekleştirecek. 'Sonra Ali'yi çağırdı ve ona sancağı verdi. Allah Ali'nin eliyle fethi gerçekleştirdi. (İbni Hanbel ve Müslim) Kudüs'ün fethini mücdeledi ve Kudüs fethedildi. (İbni Hanbel ve İbni Mace) Rumların diyarının fethedileceğini mücdeledi ve o da fethedildi (İbni Hanbel ve Müslim)

Perslerin diyarının fethedileceğini mücdeledi, bu da gerçekleşti. (Buhari. İbu Davud) Uzak yerler ve Hazer fethedilecek dedi. Bu fetih gerçekleşti. (İbni Mace)

Irak'ın fethedileceğini mücdeledi ve fethedildi. (Buhari. Müslim)

Şam fethedilecek, dedi ve bu fethedildi. (İbni Hanbel)

"Mısır'ı fethedeceksiniz, halkına iyilik yapın. "(Müslim ve İbni Hanbel)ve Mısır fethedildi.

"Allah sizin için Arap Yarımadasının fethini gerçekten gerçekleştirecek. '(Müslim İbni Mace ve İbni Hanbel)

"Yemen fethedilecek "dedi. Buda fethedildi. (Müslim ve İbni Hanbel)
"Allah, yarın Taif fethini gerçekleştirecek. " diye mücdeledi Ve ertesi gün gerçekten Taif fethedildi. (Ebu Davud ve İbni Mace)

İşte Resulullah (S.A.S)'in mücdelediği fetihler gerçekleşti. Fakat yeryüzünün fethini de mücdeledi.ve şöyle buyurdu;Muhakkak Allah sizin için yeryüzünü fethedecektir." (Tirmizi)

"Allah, bana yeryüzünün doğuları ve batılarını gösterdi Allah 'ın bana gösterdiği yerlere kadar benim ümmetimin mülkü olacaktır. "(Müslim)

Buna göre fetihlerden mü'minlerin şüphesi yoktur. Bütün dünyayı fethedecekler Fakat Hilâfet Devleti olmadan bu fetihler gerçekleşmez. Zira bu fetihler, hep İslâm Devleti döneminde gerçekleşti. Resulullah (S. A.S), devlet başkanı iken, Raşidî Halifeler, Emevî, Abbasî ve Osmanlı dönemlerinde gerçekleşti. Şimdi İslâm Devleti bulunmadığı için hep bize saldırıyorlar.Bir yeri feth edemiyoruz.Sadece kendimizi savunmaya çalışıyoruz.Bize egemen devletler,Allah'ın indirdikleriyle hükmetmediği gibi cihadıda durdurdular ve bizimle savaşıyorlar. Ancak iman edip  salih amel yapanlar (Allah'ın emirleriyle amel yapanlar) fetihlerle mücdelendi.- Fakat halife olunca bu gerçekleşecektir. Allahu Teâlâ şöyle buyurdu:

"Allah,iman edip salih amel işleyenlere şu sözü vermiştir; muhakkak ki eski mü'minleri halife kıldığı gibi yeryüzünde onları halife kılacaktır. Kendilerine razı olduğu dini (İslâm’ı) onlara hakim kılacaktır. Korkuları değiştirip kendileri için emniyet sağlıyacaktır. Böylece Bana herhangi bir şirk koşmadan kulluk edecekler. "(Nur: 55) □


1 yorum:

  1. Buna göre fetihlerden mü'minlerin şüphesi yoktur. Bütün dünyayı fethedecekler Fakat Hilâfet Devleti olmadan bu fetihler gerçekleşmez. Zira bu fetihler, hep İslâm Devleti döneminde gerçekleşti. Resulullah (S. A.S), devlet başkanı iken, Raşidî Halifeler, Emevî, Abbasî ve Osmanlı dönemlerinde gerçekleşti. Şimdi İslâm Devleti bulunmadığı için hep bize saldırıyorlar.Bir yeri feth edemiyoruz.Sadece kendimizi savunmaya çalışıyoruz.Bize egemen devletler,Allah'ın indirdikleriyle hükmetmediği gibi cihadıda durdurdular ve bizimle savaşıyorlar. Ancak iman edip salih amel yapanlar (Allah'ın emirleriyle amel yapanlar) fetihlerle mücdelendi.- Fakat halife olunca bu gerçekleşecektir. Allahu Teâlâ şöyle buyurdu:

    "Allah,iman edip salih amel işleyenlere şu sözü vermiştir; muhakkak ki eski mü'minleri halife kıldığı gibi yeryüzünde onları halife kılacaktır. Kendilerine razı olduğu dini (İslâm’ı) onlara hakim kılacaktır. Korkuları değiştirip kendileri için emniyet sağlıyacaktır. Böylece Bana herhangi bir şirk koşmadan kulluk edecekler. "(Nur: 55)

    YanıtlaSil